ua en ru

Окупанти цинічно використовують українських школярів у якості "інформаторів"

Окупанти цинічно використовують українських школярів у якості "інформаторів" Фото: росіяни проводять допити серед підлітків в спортивних секціях на окупованих територіях (pixabay.com)

Загарбники обходять дитячі спортивні секції на окупованій частині України. Під час таких візитів т.зв. слідчий комітет проводить допити серед українських дітей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

"На тимчасово окупованих територіях Запорізької області гестапівці з "слідчого комітету" здійснили рейд по дитячих спортивних секціях міста. Підлітків нібито опитували щодо умов тренування, але по факту шукали нелояльні родини", - зазначають в ЦНС.

У повідомленні йдеться про те, що підлітків закликали повідомляти про "підозрілих осіб", тобто доносити на однокласників та сусідів.

"Ворог намагається протиставити молодих спортсменів з ровесниками, аби виокремити окрему групу та згуртувати навколо своїх ідей. Тобто реалізує принцип "розділяй та володарюй", - пояснюють у Центрі.

У повідомленні зауважується, що саме Росія позбавила спортивних перспектив захоплені регіони й наразі більшість спортсменів, які залишилися не можуть виступати у міжнародних змаганнях.

У Центрі закликали повідомляти Руху Опору про представників т.зв. слідчого комітету РФ для подальшого попередження їх тиску на українців.