ua en ru

Окупанти шантажем залучають українців до "співпраці", - Соболевський

Окупанти шантажем залучають українців до "співпраці", - Соболевський Фото: Росія шантажем залучає українців до співпраці (Getty Images)

Російська ФСБ шантажем залякує українців, щоб вони повідомляли про цілі, які треба окупантам. Спершу росіяни виходять на контакт з розмовами, після чого шантажують тим, що передадуть дані про людей в СБУ і звинуватять у співпраці з ворогом.

Про це сказав заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

Наразі все ще є випадки, коли люди співпрацюють з ворогом. У значної кількості співпраця не добровільна. Це люди, яких шантажують ФСБ після того, як вони спочатку виходять на контакт, а потім вже вони затягують спілкування. Окупанти ставлять умову: якщо людина не буде надавати "відомості" військового характеру, то ця інформація буде передана СБУ. Таким чином вони залякують людей і примушують їх до співпраці.

"Усі, хто опинився в такій ситуації, звертайтесь до правоохоронних органів добровільно, тому що прийти можуть за кожним, хто допомагає ворогу, але поки ваша так звана співпраця не принесла значної шкоди, то і відповідальність буде відповідною. Краще це зараз зробити добровільно, аніж чекати поки за тобою прийдуть", - сказав Соболевський.