ua en ru

Окупанти обстріляли Херсон: поцілили по лікарні, є "прильоти" по будинках

Окупанти обстріляли Херсон: поцілили по лікарні, є "прильоти" по будинках Фото: окупанти сьогодні обстріляли Херсон (Getty Images)

Російські війська сьогодні, 30 листопада вчергове обстріляли Херсон. Ворог поцілив у одну з лікарень, також зафіксовані "прильоти" по житлових будинках.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресофіцера комендатури оборони Херсона Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону.

"Реально по Херсону ворог періодично гатить з різних типів ракетного та артилерійського озброєння... Сьогодні вчергове (окупанти - ред.) поцілили, постраждала чергова лікарня - це обласна стоматологічна поліклініка. Окрім цього, є "прильоти" по житлових будинках, наразі інформація щодо постраждалих встановлюється", - розповів Плетенчук.

Також він дав важливе роз'яснення щодо повітряної тривоги, яка не спрацьовує в разі артилерійського чи обстрілу з РСЗВ.

"Щодо повітряної тривоги - її можна почути та увімкнути, коли це повітряна ціль, яка розпізнається заздалегідь, а коли йдеться про артилерійський обстріл, чи РСЗВ - це не те, що може побачити протиповітряна система і відповідно відреагувати", - зазначив Плетенчук.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Херсоні повідомляли про звуки вибухів.

Додамо, вчора окупанти також били по місту, за добу було чути вибухи близько п'яти разів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.