ua en ru

Одружила та вивозила за кордон: в Одесі поліцейські затримали організатора схеми

Одружила та вивозила за кордон: в Одесі поліцейські затримали організатора схеми Фото: ілюстративна фотографія (freepik.com)

В Одесі поліція та прикордонники затримали жінку, яка організувала схему незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал МВС України.

Організаторка знаходила жінок з інвалідністю та укладала з ними фіктивний шлюб із чоловіками призовного віку. Після цього пара виїжджала за кордон. Через деякий час наречена поверталася в Україну і потім шлюб розривався.

Вартість послуг "шлюбного агентства" складала 4500 доларів США. Частину цих коштів чоловіки виплачували своїй майбутній фіктивній дружині.

Фото: в Одесі поліцейські затримали організатора схеми виїзду чоловіків за кордон (t.me/mvs_ukraine)

Організатору злочинної схеми та "нареченій" оголошено про підозру.

Проводяться подальші слідчі дії щодо встановлення та притягнення всіх учасників угоди до відповідальності.

Виїзд чоловіків призовного віку за кордон

У зв'язку з повномасштабною агресією Росії проти України в країні запровадили військовий стан. Чоловікам, які підлягають призову на військову службу, заборонено залишати територію України. Проте є винятки.

Раніше ми повідомляли, що в Одеській області прикордонники затримали п'ятьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Вони дотримувалися інструкцій організаторів, опублікованих у Telegram-каналі.

Також ми писали, що на Закарпатті прикордонники затримали чоловіка, який протягом трьох діб безуспішно намагався перетнути кордон із Румунією, пробираючись через гори.

Також ми повідомляли, що у Волинській області затримано правоохоронця за організацію схеми, яка допомагала чоловікам призовного віку незаконно виїжджати за кордон. За свої послуги він вимагав 8 тисяч доларів.