ua en ru

Нуланд відвідала Україну: зустрілася з Єрмаком та послом США

Нуланд відвідала Україну: зустрілася з Єрмаком та послом США Фото: заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд (Getty Images)

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд приїхала в Україну 3 грудня. Вона зустрілася з керівником Офісу президента Андрія Єрмаком та послом США в Україні Бріджит Брінк.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Єрмак подякував Нуланд за візит.

"Хоч Київ зараз майже без освітлення, ви зможете особисто побачити реальну ситуацію й переконатися, що українці залишаються мужніми, не покидають свої міста, продовжують боротися. Ви глибоко обізнані із ситуацією в Україні. Всі знають, як сильно ви підтримуєте нашу країну", - сказав він.

Нуланд підтримала народ України.

"Ми бачимо, що українці й далі борються. Ви боретеся сьогодні не лише за свою свободу, а й за демократичні цінності. Це має величезне значення", - сказала вона.

Єрмак також подякував США, президенту Джо Байдену та його адміністрації, зокрема Державному департаменту, а також обом палатам Конгресу та обом партіям за підтримку.

"Перемога України, у якій ми впевнені, буде нашою спільною перемогою", - зазначив він.

Єрмак додав, що наразі спостерігається історичне єднання не лише всередині України - багато країн у світі об’єдналися навколо допомоги нашій державі.

"Зараз ми бачимо, як багато країн демонструють надзвичайно сильну позицію. Україна отримує як військову допомогу, так і політичну - на рівні держав та міжнародних організацій", - сказав він.

Нагадаємо, США зосереджені на тому, аби надати Україні системи ППО якомога швидше.

До того ж, посол США в Україні Бріджет Брінк зазначила, що Зеленський як лідер України має визначати, коли настане перемога у війні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.