ua en ru

Нічна атака на південь України: Гуменюк розповіла подробиці

Нічна атака на південь України: Гуменюк розповіла подробиці Фото: прес-секретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк (Getty Images)

Прес-секретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла подробиці атаки росіян вночі 25 березня,

Про це заявила прес-секретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

За словами Гуменюк, атака росіян зосереджувалась на Одеській та Миколаївській областях. Перед ударом дронів ворог випустив радіолокаційну ракету. Так росіяни намагалися знешкодити спроможність ППО.

"Перед заходом на удар дронів, ворог працював тактичною авіацією і випустив радіолокаційну ракету Х-31П. Можливо знищена у повітрі. Дані перевіряються", - заявила Гуменюк.

Також прес-секретар розповіла про бойову роботу на півдні України.

"Півтори години тривала бойова робота. На наступних заходах дронів з Чорного моря ворог концентрувався на об'єктах енергетики. По 4 дрони знищено в Одеській та Миколаївській областях", - сказала Гуменюк.

В Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці. Люди не постраждали. Також уламками дрона пошкоджено житлову будівлю.

"Уламками збитого дрона в житловому кварталі Миколаєва пошкоджено двоповерхову будівлю, 11 постраждалих, їм надана медична допомога. 3 людини, за попередніми даними, в госпіталізації", - повідомила Гуменюк.

За словами прес-секретаря, ворог, вишукуючи об'єкти для ураження, спрямовував дрони серед житлових будинків, тому наслідки бойової роботи можуть завдавати таких пошкоджень.