ua en ru

Нічна атака дронами: над Києвом було знищено понад 30 "шахедів"

Нічна атака дронами: над Києвом було знищено понад 30 "шахедів" Фото: над Києвом знищено 30 "шахедів" (GettyImages)

Під час нічної російської атаки дронами над Києвом було виявлено і знищено понад 30 БПЛА типу "Shahed-136".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Київської ОВА Сергія Попка.

Він зазначив, що за перші 8 днів травня росіяни здійснили вже 4 повітряних атаки. Під час останньої загарбники намагались бити по Києву "шахедами", але всі безпілотники були знищені.

"На жаль, за інформацією на даний момент - в місті є руйнування та травмовані. Внаслідок падіння уламків в столиці є пошкоджені будинки, дорожне покриття, автівки. Відомо про травмованих", - написав Попко.

Пізніше він уточнив, що через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло, зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, є падіння уламків на проїжджу частину. Травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога;

В Солом’янському районі пошкоджено резервуар (5т) з витоком дизельного палива (без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто.

"Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано. Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється", - написав Попко.