Щоб тісто вийшло ніжним і однорідним, вершкове масло для випічки потрібно розм’якшити. Названо найкращі способи, які не вплинуть на смак та текстуру.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.
Шеф-кухар Джуджхар Манн розповів, що для розтоплення масла варто використовувати нагріту склянку або скляну миску для пришвидшення процесу.
"Я нагріваю склянку або миску гарячою водою, висушую її, а потім кладу на нарізане кубиками масло, щоб воно стало максимально м'яким", - сказав він.
Цей метод чудово розм’якшує масло, не розтоплюючи його, що чудово для випічки.
Мікрохвильову піч також можна використовувати для розтоплення масла. Однак, цей кухонний прилад може і нашкодити. Важливо розтоплювати короткими періодами, не більше п’яти секунд за раз на низькій потужності. Перевіряйте його між інтервалами, поки воно не розм’якне.
Невеликого нагрівання буде достатньо, щоб масло було м’яким. Розтоплене змінює структуру випічки та може вплинути на смак, особливо печива, тортів та кремів.
Повністю розтоплене масло також не утримуватиме повітря так, як розм’якшене. Тому тістечка та печиво можуть вийти щільними або жирними, а не легкими та повітряними.
Для випічки зазвичай обирають вершкове масло з певними характеристиками, що впливають на текстуру та смак виробів:
Вас може зацікавити: