ua en ru

В МВС розповіли про "сюрприз" для окупантів у разі прориву на півночі України

В МВС розповіли про "сюрприз" для окупантів у разі прориву на півночі України Фото: ЗСУ готові до можливого прориву на півночі України (GettyImages)

У разі вторгнення чи прориву з півночі російські окупанти отримають відсіч саме на кордоні України з Білоруссю. При цьому як оборонний захід ЗСУ замінювали прилеглу до кордону територію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра внутрішніх справ України Ігоря Бондаренка під час брифінгу в Military Media Center у середу, 12 жовтня.

"Логіка дій України є вимушено оборонною. Ми вже мали факти наземного вторгнення з боку нашого північного сусіда, використання його інфраструктури та здійснення обстрілів - інакше реагувати ми не можемо. Втрати з боку агресора будуть високі (у разі вторгнення з півночі, - ред.), а відсіч буде надана безпосередньо на кордоні", - розповів він.

За його словами, наразі, в жовтні, Україна готова до можливого вторгнення з півночі в рази краще, ніж, наприклад, у червні. Бондаренко наголосив, що замінування також є лише оборонним заходом.

"Мінування - це заходи оборонного характеру. Ми це робимо, щоб ворог зрозумів, що відсіч буде надана, і не буде ситуації як у лютому, коли ми розраховували на дотримання практики добросусідських відносин, але отримали інший сценарій", - сказав Бондаренко.