ua en ru

Молдова може відмовитись від поставок "Газпрому". Розглядає декілька сценаріїв

Молдова може відмовитись від поставок "Газпрому". Розглядає декілька сценаріїв Фото: Молдова може відмовитись від поставок "Газпрому" (pixabay.com)

"Газпром" досі не підтвердив продовження постачань газу до Молдови попри світову газову кризу. Країна наразі розглядає декілька сценаріїв виходу з ситуації.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на місцеве видання Ziarul de Gardа.

За словами міністра інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрія Спину, наразі Молдова очікує від російського "Газпрому" виконання умов контракту, який було підписано восени 2021 року. Водночас аби зменшити ризики припинення поставок природного газу, Молдова розглядає декілька сценаріїв.

Спину додав, що , влада "закуповує мазут для Termoelectrica, поповнює запаси газу, вживає заходів щодо скорочення споживання". Тим часом Energocom вже готується до закупівлі газу на ринку.

"Молдова - маленька країна, але вона заслуговує на повагу від інших країн світу, якими б великими чи маленькими вони не були. Наш першочерговий інтерес полягає в тому, щоб молдовські громадяни жили в мирі, в безпеці, мали хороші та стабільні доходи. Ось чому важливо чинити опір", - додає міністр.