ua en ru

Макрон застеріг країни від допомоги Росії у війні: станете її співучасниками

Макрон застеріг країни від допомоги Росії у війні: станете її співучасниками Фото: Еммануель Макрон, президент Франції (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кожен, хто підтримуватиме Росію у її війні проти України, стане її співучасником. Тобто ця країна автоматично стане порушником міжнародного права.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Франції Емануеля Макрона журналістам під час візиту в Пекін.

"Будь-хто, хто допоможе російському агресору у конфлікті, стане співучасником. З самого початку (війни - ред.) ми вирішили допомогти стороні, яка потерпає від нападу, і ми також чітко дали зрозуміти, що кожен, хто допомагає агресору, буде співучасником і порушить міжнародне право", - сказав Макрон під час спілкування з журналістами.

Нагадаємо, що президент Франції Емануель Макрон перебуває у Китаї із робочим. Під час якого він може спробувати залучити Пекін для прискорення завершення війни в Україні.

Також французький лідер висловив думку, що Китай може відіграти важливу роль у війні в Україні через тісні зв'язки з Росією.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.