ua en ru

Байден і Макрон хочуть залучити Китай до припинення війни в Україні

Байден і Макрон хочуть залучити Китай до припинення війни в Україні Фото: президент США Джо Байден і президент Франції Емманюель Макрон (Getty Image)

Президент Франції Емманюель Макрон перед своїм візитом до Пекіна провів телефонну розмову з американським колегою Джо Байденом. Сторони домовилися, що спробують залучити Китай до прискорення завершення війни в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters і The Guardian.

Зауважимо, що за даними ЗМІ, французький президент Еммануель Макрон вже прибув в аеропорт Пекіна і незабаром розпочне свій з державний візит до Китаю.

"Лідери двох країн відзначили свою спільну готовність залучити Китай до прискорення завершення війни в Україні та взяти участь у розбудові сталого миру в регіоні", - цитують ЗМІ заяву офісу Макрона.

Зокрема, Макрон і Байден також сподіваються, що Китай зможе сприяти зусиллям солідарності між глобальною північчю та глобальним півднем і створити спільний порядок денний щодо клімату.

Нагадаємо, що від сьогодні і до п'ятниці президент Франції Емманюель Макрон перебуватиме у Китаї із візитом. Він планує провести переговори з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Як повідомлялося, Макрон відправляється у Пекін та сподівається відмовити лідера Сі Цзіньпіна від будь-яких зближень з російським диктатором Володимиром Путіним.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.