Макарони можуть стати частиною здорового раціону, навіть якщо ви худнете. Ключові фактори - вибір цільнозернових або менш оброблених сортів, контроль порцій та додавання білка та овочів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.
Стандартна порція
З даними Міністерства сільського господарства США, стандартний розмір порції становить приблизно одна склянка у вареному вигляді. Це значно менше, ніж те, що ви зазвичай подають вдома.
Як і з усіма продуктами, чим більша порція, тим більше калорій вона містить.
Овочі
Овочі без крохмалю мають становити принаймні половину страви. Клітковина та вода в овочах додають об’єму, контролюючи при цьому кількість калорій.
Найкраще додавати такі овочі, як шпинат, кабачки, помідори та перець.
Поєднуйте з білком
Збалансування поживних речовин під час вживання макаронів є важливим, оскільки макарони можуть легко перетворитися на вуглеводну страву. Додавання білка - один із найефективніших способів зробити страву більш ситною та сприяти цілям щодо схуднення, оскільки білок допомагає контролювати голод.
Схуднення залежить від загального стану організму. Тому варто дотримуватись таких загальних порад:
Вас може зацікавити: