ua en ru

У Львівській області під час полювання чоловік застрелив свого родича

У Львівській області під час полювання чоловік застрелив свого родича Фото: у Львівській області під час полювання чоловік застрелив свого родича (lv.npu.gov.ua)

Чоловік випадково застрелив свого родича з мисливського карабіна під час полювання у Львівській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на поліцію Львівської області.

Повідомляється, що інцидент стався близько 23:30 23 вересня в одному з лісових масивів на території Стрийського району.

За даними поліції, під час полювання 63-річний мешканець міста Сколе, здійснив постріл з мисливського карабіна "Сайга" та влучив у свого племінника - 38-річного мешканця Львова.

За словами мисливця, він з родичем полював на дичину та в темноті переплутав його зі звіром. Куля влучила чоловіку у шию, спричинивши тілесні ушкодження, від яких він помер на місці події.

Правоохоронці відкрили справу за ч.1 ст.119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до п’яти років.

Мисливця затримали, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Також правоохоронці вилучили та скерували на експертне дослідження зброю, з якої здійснили смертельний постріл.

Надзвичайні ситуації

8 вересня у Кам'янському Дніпропетровської області застрелили чоловіка. Правоохоронці оголошували про спецоперацію із затримання злочинця.

Раніше п'яний чоловік у центрі Кропивницького на АЗС погрожував людям підірвати гранату, але вирішив втекти, коли зрозумів, що на місце їде поліція. Але правоохоронці, яким довелося стріляти на попередження, затримали його.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.