Легкий та бюджетний салат для святкового столу за 5 хвилин
Фото: Бюджетний салат до новорічного столу (Скриншот)
Після рясних застіль багатьом хочеться чогось легшого, свіжого й не надто калорійного. Саме в цей момент ідеально підходить простий салат із пекінської капусти, який готується за лічені хвилини та чудово доповнює святкове меню.
Рецептом бюджетного салату, який готується за 5 хвилин, ділиться РБК-Україна.
Рецепт простого салату з пекінської капусти
Інгредієнти:
- 1 невелика капуста пекінської капусти
- 2 болгарських перці
- 1 червона цибулина
- 1 банка горошку
- 1 банка кукурудзи
Інгредієнти для заправки:
- 300 мл грецького йогурту
- 100 мл 30% вершків
- 1 столова ложка оливкової олії
- 4 зубчики часнику
- сік і цедра 1 лимона
- 2 столові ложки меду
- сушені пластівці чилі
- сіль і перець
- за бажанням, подрібнена петрушка для прикраси
Салат з пекінської капусти крок за кроком
Нашинкуйте капусту, перекладіть її в миску, злегка посоліть і перемішайте. Залиште на деякий час, поки ви подрібнюєте решту інгредієнтів.
Помийте та наріжте кубиками болгарський перець, наріжте цибулю півкільцями та злийте розсіл з горошку та кукурудзи. Приготуйте заправку: збийте разом йогурт, вершки, оливкову олію та лимонний сік.
Додайте цедру, порошок чилі, мед і подрібнений часник. Приправте сіллю та перцем.
Змішайте овочі, полийте їх заправкою та одразу подавайте. Перед подачею прикрасьте подрібненою петрушкою. Смачного!
Вас може зацікавити:
- Ароматне соковите м'ясо з глазур'ю, яке здивує усіх
- Рецепт універсального соусу до салатів та мʼяса
- Традиційний український соус із буряка та хрону, який ідеально підходить до м'яса