ua en ru

Давній рецепт соусу до м'яса: ви забудете про магазинні

Давній рецепт соусу до м'яса: ви забудете про магазинні Рецепт смачного соусу до м'яса (фото: кадр з відео)

Цвіклі - традиційний український соус із буряка та хрону, який подають до холодцю, м’яса чи ковбас. Цей гостро-солодкий соус додає стравам яскравого смаку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні витівки".

Рецепт давнього соусу "Цвіклі"

Інгредієнти:

  • буряк - 500 г
  • хрін - 50 г
  • мед - 15 г
  • сіль - 3 г
  • лимонний сік - 15 мл

Спосіб приготування

Буряк відварити або запекти, охолодити, очистити та дрібно натерти. Хрін почистіть та натріть дуже дрібно.

Змішати буряк із хроном у співвідношенні приблизно 3:1. Додайте сіль, мед і лимонний сік. За потреби - трохи води або відвару, щоб отримати консистенцію густої пасти.

Накрийте і залишити на кілька годин у холодильнику, щоб смаки з’єдналися.

Давній рецепт соусу до м'яса: ви забудете про магазинніРецепт смачного соусу до м'яса (фото: кадр з відео)