Давній рецепт соусу до м'яса: ви забудете про магазинні
Рецепт смачного соусу до м'яса (фото: кадр з відео)
Цвіклі - традиційний український соус із буряка та хрону, який подають до холодцю, м’яса чи ковбас. Цей гостро-солодкий соус додає стравам яскравого смаку.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Рецепт давнього соусу "Цвіклі"
Інгредієнти:
- буряк - 500 г
- хрін - 50 г
- мед - 15 г
- сіль - 3 г
- лимонний сік - 15 мл
Спосіб приготування
Буряк відварити або запекти, охолодити, очистити та дрібно натерти. Хрін почистіть та натріть дуже дрібно.
Змішати буряк із хроном у співвідношенні приблизно 3:1. Додайте сіль, мед і лимонний сік. За потреби - трохи води або відвару, щоб отримати консистенцію густої пасти.
Накрийте і залишити на кілька годин у холодильнику, щоб смаки з’єдналися.
Рецепт смачного соусу до м'яса (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Соковиті котлети по-київськи, які завжди вдаються
- Найкращий варіант протизапальної вечері, яка готується за 30 хвилин
- Рецепт найсмачнішої осінньої закуски з перцю