Ароматне соковите м'ясо з глазур'ю: ви такого ще точно не їли
Рецепт соковитого ароматного м'яса (колаж: РБК-Україна)
Запечене м’ясо з ароматною глазур’ю стає фаворитом-зимового меню. Простий рецепт дозволяє отримати соковиту страву з насиченим смаком, яку легко приготувати навіть у будній день.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Катерини Процишиної.
Рецепт глазурованого м'яса
Інгредієнти:
- свиняча шия 1,5-2 кг
- гвоздика - 10-15 шт.
- лавровий лист - 2 шт.
- чорний перець горошком - 6-8 шт.
- часник - 3 зубчики
- сіль перець та копчена паприка
Для глазурі необхідно:
- рepsi - 250 мл
- мед або кленовий сироп - 2 ст.л
- коричневий цукор - 2 ст.л
- гірчиця діжонська - 1 ст.л
- соєвий соус - 1 ст. л
- апельсинова цедра - 1/2 ч.л
- кориця - 1/4 ч.л
- імбир мелений - 1/4 ч.л
- сіль - за смаком
- сік 1 апельсину
- зірочка бадьяну та паличка кориці
Спосіб приготування
Мʼясо очистіть від зайвого жиру, розігрійте духовкою до 160°C. Зробіть на поверхні шинки неглибокі надрізи
Встроміть гвоздику, перець горошком та часник у перетини надрізів. Це дасть аромат і красивий вигляд.
Покладіть шинку у форму, додайте лавровий лист та влийте 150-200 мл води. Накрийте фольгою та запікай 1,5-2 години.
Приготування шинки (фото: кадр з відео)
Для глазурі у сотейнику змішайте рepsi, мед, коричневий цукор, гірчицю, соєвий соус, цедру та сік апельсина корицю та імбир. Варіть на середньому вогні 10-15 хв, поки рідина не випарується і не стане густою, блискучою глазур’ю.
Вийміть мʼясо з духовки і зніміть фольгу. Щедро змастіть глазур’ю. Постав ще у духовку при 190°C на 20 хв, кожні 5 хвилин підмащуючи новим шаром глазурі для карамельної скоринки.
Рецепт смачної глазурованої шинки (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Універсальний соус, який ідеально підходить до м'яса та овочів
- Рецепт універсального соусу до салатів та мʼяса
- Традиційний український соус із буряка та хрону, який ідеально підходить до м'яса