ua en ru

Ароматне соковите м'ясо з глазур'ю: ви такого ще точно не їли

Ароматне соковите м'ясо з глазур'ю: ви такого ще точно не їли Рецепт соковитого ароматного м'яса (колаж: РБК-Україна)

Запечене м’ясо з ароматною глазур’ю стає фаворитом-зимового меню. Простий рецепт дозволяє отримати соковиту страву з насиченим смаком, яку легко приготувати навіть у будній день.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Катерини Процишиної.

Рецепт глазурованого м'яса

Інгредієнти:

  • свиняча шия 1,5-2 кг
  • гвоздика - 10-15 шт.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • чорний перець горошком - 6-8 шт.
  • часник - 3 зубчики
  • сіль перець та копчена паприка

Для глазурі необхідно:

  • рepsi - 250 мл
  • мед або кленовий сироп - 2 ст.л
  • коричневий цукор - 2 ст.л
  • гірчиця діжонська - 1 ст.л
  • соєвий соус - 1 ст. л
  • апельсинова цедра - 1/2 ч.л
  • кориця - 1/4 ч.л
  • імбир мелений - 1/4 ч.л
  • сіль - за смаком
  • сік 1 апельсину
  • зірочка бадьяну та паличка кориці

Спосіб приготування

Мʼясо очистіть від зайвого жиру, розігрійте духовкою до 160°C. Зробіть на поверхні шинки неглибокі надрізи

Встроміть гвоздику, перець горошком та часник у перетини надрізів. Це дасть аромат і красивий вигляд.

Покладіть шинку у форму, додайте лавровий лист та влийте 150-200 мл води. Накрийте фольгою та запікай 1,5-2 години.

Ароматне соковите м'ясо з глазур'ю: ви такого ще точно не їлиПриготування шинки (фото: кадр з відео)

Для глазурі у сотейнику змішайте рepsi, мед, коричневий цукор, гірчицю, соєвий соус, цедру та сік апельсина корицю та імбир. Варіть на середньому вогні 10-15 хв, поки рідина не випарується і не стане густою, блискучою глазур’ю.

Вийміть мʼясо з духовки і зніміть фольгу. Щедро змастіть глазур’ю. Постав ще у духовку при 190°C на 20 хв, кожні 5 хвилин підмащуючи новим шаром глазурі для карамельної скоринки.

Ароматне соковите м'ясо з глазур'ю: ви такого ще точно не їлиРецепт смачної глазурованої шинки (фото: кадр з відео)