ua en ru

Кулеба про обстріл Харкова: у партнерів є два способи запобігти таким ударам

Кулеба про обстріл Харкова: у партнерів є два способи запобігти таким ударам Фото: Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України (Getty Images)

Російський диктатор Володимир Путін не може захопити Харків, тому намагається його знищити. Українські партнери можуть запобігти таким ударам, як сьогодні по "Епіцентру", і мають для цього два способи.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його публікацію в соцмережі X.

"Він не може захопити Харків, тому намагається його знищити. У партнерів України є два способи запобігти таким ударам. Перший: більше Patriot та інших систем ППО для України", - наголосив український міністр.

Другий спосіб, за словами Кулеби, забезпечити Україну далекобійною зброєю, щоб російські літаки збивалися ще до того, як вони скинуть бомби.

"Другий: Україна збиває російські військові літаки перед тим, як вони скинуть бомби на Харків та інші міста та громади. Забезпечити Україні додаткову протиповітряну оборону та підтримати українські удари по військових об’єктах у Росії. Дійте зараз", - написав міністр в соцмережі X.