ua en ru

Приліт по "Епіцентру", загиблі та багато зниклих безвісти: що відомо про удар по Харкову

Приліт по "Епіцентру", загиблі та багато зниклих безвісти: що відомо про удар по Харкову Фото: у Харкові повідомляють про приліт (t.me/dsns_telegram)

У Харкові близько 16:00 пролунали вибухи. Попередньо, росіяни завдали удару по спальному району міста та влучили в будівельний гіпермаркет "Епіцентр".

РБК-Україна розповідає все, що відомо про обстріл Харкова.

"Попередньо приліт у спальному районі міста, у щільній цивільній забудові. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється", - розповів Терехов.

За словами мера Харкова, усі відповідні служби будуть працювати на місці влучання.

Оновлено 16:18. Росіяни влучили в будівельний гіпермаркет

Як повідомив Терехов, за попередніми даними, росіяни влучили в будівельний гіпермаркет. Попередньо, можуть бути жертви, але ця інформація, за словами мера, потребує уточнення.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у своєму Telegram-каналі уточнив, що на місці пожежі виникла пожежа.

Оновлено 16:28. Є загиблий та постраждалі

Синєгубов повідомив, що в результаті обстрілу Харкова є загиблий та постраждалі.

"Станом на зараз відомо про одну загиблу людину, щонайменше чотири поранені. Інформація оновлюється", - розповів очільник ОВА.

Оновлено 16:39. Загиблих вже двоє

"Вже точно відомо про двох загиблих", - повідомив Терехов.

Оновлено 16:49. Багато зниклих безвісти

За словами мера міста, росіяни прицільно ударили по торговельному центру. Там на момент удару було багато людей.

"Маємо велику кількість людей, зниклих безвісти. Багато поранених. Судячи зі всього, удар наносився саме по торговельному центру, де знаходилося багато людей - це чистий тероризм", - заявив Терехов.

Оновлено 16:58. Відомо про 11 постраждалих

Як повідомив Синєгубов, станом на 16:58 було відомо про 11 постраждалих від удару по Харкову.

Оновлено 17:28. Постраждалих вже 24, в гіпермаркеті могли бути 200 людей

За останніми даними від Харківської ОВА, кількість постраждалих зросла до 24 людей. Водночас президент Володимир Зеленський повідомив, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Наразі на місці події працюють профільні служби.

Крім того, речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в ефірі телемарафону розповів, що правоохоронці вилучили записи з камер відеоспостереження в "Епіцентрі", щоб встановити, хто перебував всередині на момент удару. Наразі відомо про щонайменше 10 зниклих безвісти.

Оновлено 18:12. Пожежу локалізували

Як повідомили в ДСНС, рятувальникам вдалося локалізувати пожежу в "Епіцентрі". Наразі ліквідації пожежі в постраждалому від обстрілу гіпермаркеті триває.

Оновлено 18:21. Кількість постраждалих зросла до 32

Терехов в ефірі телемарафону повідомив, що кількість людей, які вже отримують медичну допомогу після удару по "Епіцентру" в Харкові, зросла до 32.

Водночас в компанії "Епіцентр" розповіли, що удар по гіпермаркету стався в момент, коли з нього проводилася евакуація. Наразі 11 співробітників гіпермаркету не виходять на зв'язок, двоє загинули.

Приліт по "Епіцентру", загиблі та багато зниклих безвісти: що відомо про удар по Харкову

Оновлено 18:42. Відомо про 35 постраждалих

За словами глави ОВА, кількість постраждалих від удару по Харкову зросла до 33. Однак мер міста Ігор Терехов повідомляє про 35 постраждалих від російського обстрілу.

Оновлено 19:33. З'явилося відео з моментом влучання

Харківська обласна прокуратура показала відео, на якому зафіксовано момент влучання російських керованих авіабомб в "Епіцентр" в Харкові.

Оновлено 19:50. Росіяни знову ударили по Харкову

Росіяни ввечері ударили по центру Харкова. Попередньо, влучили в район житлової забудови. За останніми даними від мерії та ОВА, постраждали щонайменше 12 людей.

Оновлено 20:46. Кількість жертв удару по "Епіцентру" зросла

За даними Харківської обласної прокуратури, в результаті удару по "Епіцентру" загинули 3 людини, а ще 38 - постраждали.

Оновлено 20:58. Терехов повідомив нові дані щодо жертв

Мер Харкова розповів, що жертвами удару по "Епіцентру" стали вже 4 людини, ще 40 - постраждали.

Наразі офіційно зниклими безвісти вважають 16 людей, розповів в ефірі телемарафону глава ОВА. Він додав, що в будівлі гіпермаркету в момент удару могли перебувати 20 чи більше людей.

Оновлено 22:11. Вже 5 загиблих через обстріл "Епіцентру"

Терехов повідомив, що рятувальники виявили в будівлі "Епіцентру" тіло ще одного загиблого. Так, загальна кількість загиблих зросла до п'яти.

Оновлено 22:44. Безвісти зниклими вважають 17 людей

Начальник Слідчого управління поліції в Харківській області Сергій Болвінов розповів, що зниклими безвісти після удару по "Епіцентру" вважають 17 людей, серед них і співробітники, і відвідувачі гіпермаркету.

"Менеджер з продажів у відділі лаків і фарб, старший продавець, промоутер - загалом сімнадцятеро людей станом на зараз вважаються зниклими безвісти", - розповів він у Facebook.

Приліт по "Епіцентру", загиблі та багато зниклих безвісти: що відомо про удар по Харкову

Оновлено 23:11. Уточнено дані про постраждалих

В Харківській обласній прокуратурі розповіли, що станом на зараз відомо про п'ять загиблих та 39 поранених внаслідок російського удару по гіпермаркету. Ще 17 людей вважаються безвісти зниклими.

В облпрокуратурі додали, що загалом за сьогодні внаслідок російських ударів по Харкову, включаючи обстріл цента міста, вже зафіксовано загибель 5 людей та поранення 59 мирних жителів. Ще 17 людей вважаються безвісти зниклими.