Солодка кукурудза - смак літа, який легко зберегти навіть у морозні місяці. Заморожування качанів допоможе насолоджуватися свіжим смаком і користю овочу цілий рік.
РБК-Україна повідомляє про найкращі способи, які допоможуть зберегти овоч такими ж смачним і ароматним.
За даними Southern living, бланшування допомагає зберегти колір, смак, текстуру і поживні речовини.
Спочатку почистіть кукурудзу і видаліть волокна. Закип’ятіть воду і опускайте качани у киплячу воду: приблизно 4-6 хв (залежить від розміру)
Після бланшування відразу перекладіть у лід на 5-10 хв, щоб зупинити приготування. Обсушіть качани паперовим рушником.
Для заморожування помістіть обсушені качани у герметичні пакетики або контейнери для заморозки. Вичавіть максимум повітря. Позначте дату і зберігайте до 8-12 місяців.
Заморожені качани можна варити прямо з морозилки - 3-5 хв, поки зернята стануть яскравими та м’якими.
Це найшвидший спосіб, але якість і текстура можуть постраждати. Смак буде менш яскравий, зерна можуть стати більш вологими або "м’якими" з часом.
Дотримуйте таких порад:
Як свідчать дані Homesand gardens, якщо плануєте використовувати кукурудзу для супів, рагу чи запіканок - можна одразу зрізати зерна з качана й заморожувати їх у контейнерах або порційних пакетах. Це ще зручніше у щоденному приготуванні.
Вас може зацікавити: