ua en ru

Соковита консервована кукурудза на зиму: перевірений рецепт

Соковита консервована кукурудза на зиму: перевірений рецепт Рецепт смачної консервованої кукурудзи (фото: Freepik)

Домашня консервована кукурудза на зиму - простий рецепт, який дозволить зберегти аромат літа і насолоджуватися соковитими золотистими зернятками у будь-який час року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал Наталії Данилюк.

Консервована кукурудза на зиму

Для консервації кукурудзи в качанах варто брати виключно молоді качани, найкраще цукрових сортів, а не кормових.

Якщо ви виявили, що верхівки кукурудзяних качанів сухі і недоспілі, то їх необхідно обрізати. Також варто видалити почорнілі або засохлі зерна.

Для приготування однієї 3-х літрової банки необхідно:

  • кукурудза - 7-8 шт.
  • сіль - 2 ст. л
  • цукор - 120 г або 6 ст.л
  • оцет 9% - 2 ст.л
  • аспірин - 1 таблетка
  • вода

Спосіб приготування

Кукурудзу добре помийте та зніміть з неї усі ворсинки. Розріжте качани на частини та покладіть у банку.

Туди ж покладіть сіль, цукор, аспірин та влийте оцет. Залийте банки кип'ятком та поставте варитись у каструлю. Варіть від моменту закипання півтори години.

В кінці герметично закрийте кришками, переверніть догори дном.

Соковита консервована кукурудза на зиму: перевірений рецептРецепт консервованої кукурудзи (фото: кадр з відео)