ua en ru

Якщо Білорусь отримає ядерну зброю, в Україні можуть посилити мобілізацію, - Арахамія

Якщо Білорусь отримає ядерну зброю, в Україні можуть посилити мобілізацію, - Арахамія Фото: керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія (Віталій Носач, РБК-Україна)

Мобілізацію в Україні можуть посилити, якщо Білорусь все ж отримає від Росії ядерну зброю. Проте наразі в Україні не ставляться серйозно до погроз російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника фракції "Слуга народу" Давида Арахамію в ефірі Sky News.

"Ми не віримо, що може статися, але ніхто не знає. Ми протягом цього року дізналися, що ніхто не знає, що може статися. Ніхто не вірив, що Росія може вдертися, і масштаб, з яким вони це зробили", - заявив нардеп.

Він зазначив, що Україна повинна бути готова до того, що Росія може передати ядерну зброю Білорусі. За словами Арахамії, такі дії РФ можуть призвести до відкриття другого фронту. У такому випадку в Україні можуть оголосити додаткову мобілізацію.

"Це може означати про залучення більшої кількості людей до армії. Нам потрібно принаймні ще вісім бригад, щоб контролювати цю лінію фронту. На щастя, для нас ця територія і рельєф схожі на болота. Тому буде важко напасти", - сказав Арахамія.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заявив, що нібито на прохання Лукашенка вирішив розмістити ядерну зброю у Білорусі.

При цьому в Європі та США розкритикували наміри Путіна, а секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Кремль взяв Білорусь в ядерні заручники.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.