ua en ru

Кремль взяв Білорусь в ядерні заручники. В РНБО висловилися про заяву Путіна

Кремль взяв Білорусь в ядерні заручники. В РНБО висловилися про заяву Путіна Фото: секретар РНБО Олексій Данілов (GettyImages)

Заява російського диктатора Володимира Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі - крок до внутрішньої дестабілізації країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексія Данілова.

"Заява Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі - крок до внутрішньої дестабілізації країни - максимально підвищує рівень негативного сприйняття і суспільного відторгнення у білоруське суспільство Росії та Путіна", - констатував він.

На думку Данілова, Кремль взяв Білорусь в ядерні заручники.

Нагадаємо, 25 березня російський президент Володимир Путін нібито на прохання Лукашенка вирішив розмістити ядерну зброю у Білорусі. Повідомляється, що РФ не передає Білорусі тактичну ядерну зброю, але розмістить її та навчить військових.

Пізніше міжнародна кампанія із заборони ядерної зброї (ICAN) засудила заяву російського диктатора Володимира Путіна про розміщення озброєнь у Білорусі.