ua en ru

Криза у лікарнях Гази досягла критичного рівня, - ООН

Криза у лікарнях Гази досягла критичного рівня, - ООН Фото ілюстративне: криза у лікарнях Гази досягла критичного рівня (Getty Images)

Гуманітарні організації охарактеризували медичну кризу в лікарнях Сектору Газа як "надзвичайно критичну". Виїзна медична бригада повідомила про необроблені відкриті рани, відсутність їжі та основних медичних засобів, включаючи хірургічну марлю та матеріали для фіксації переломів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Бригада екстреної медичної допомоги, організована трьома групами гуманітарної допомоги, протягом двох тижнів надавала медичну допомогу в Європейській лікарні біля Хан-Юніса та зазначила про ускладнення ситуації. Вони повідомили, що медичні працівники були змушені евакуюватись або не мали доступу до лікарні.

З початку року між ізраїльськими силами та палестинськими бойовиками в південному місті точаться запеклі бої. Попередження про жахливі медичні умови надійшло, коли Ізраїль вирішив припинити співпрацю із Агентством ООН з надання допомоги (Unrwa) у Секторі Газа.

Девід Менсер, представник Ізраїлю, у своїй заяві зазначив, що "ми активно відмовляємося від співпраці з Unrwa, оскільки вони сприяють унеможливленню розв’язання конфлікту".

Підкреслюється, що обмеження, накладені Ізраїлем, призвели до дефіциту основних медичних товарів.

Хірурги, які приїжджали, повідомляли про великі інфіковані відкриті рани у пацієнтів та брак їжі. Також фахівці розповідали, що близько 22 000 людей, які були переміщені з інших частин Гази, ховаються в коридорах та наметах у лікарні.