ua en ru

Кличко опублікував відео про перші дні російського вторгнення, де показав, як Київ вистояв

Кличко опублікував відео про перші дні російського вторгнення, де показав, як Київ вистояв Фото: мер Києва Віталій Кличко (прес-служба)
Автор: Юлія Бойко

Мер Києва Віталій Кличко до річниці широкомасштабного російського вторгнення опублікував відео, в якому показав, як Київ готувався оборонятися та як місто вистояло.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Кличка в Facebook.

"Рік тому розв’язання росією цієї варварської війни більшості українців здавалося нереальним. Але столиця готувалась до можливого наступу. Добровольці, які стали до лав територіальної оборони, наші військові допомогли захистити і втримати столицю. Критична інфраструктура міста працювала попри обстріли та реальну загрозу вуличних боїв. Лікарні приймали поранених з передмість, де точились запеклі бої. Працювали продуктові магазини та комунальні аптеки. Бізнес та небайдужі кияни надавали підтримку тим, хто її потребував", - написав мер Києва.

Він також висловив упевненість, що зрештою Україна переможе.

"Рік ми живемо у новій реальності. Трагічній і психологічно виснажливій. Але ми боремося, віримо в себе і у свою країну. Тому все подолаємо і переможемо", - наголосив Кличко.