ua en ru

В Канзас-Сіті стался стрілянина, є загиблі й поранені

В Канзас-Сіті стался стрілянина, є загиблі й поранені Фото: у Канзас-Сіті сталася стрілянина, є поранені й загиблі (Getty Images)

Невідомі вчинили стрілянину біля залізничної станції у місті Канзас-Сіті, штат Міссурі. Інцидент стався під час святкування виграшу Суперкубку командою з американського футболу "Канзас-Сіті Чіфс" і спровокував паніку серед присутніх фанатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За даними поліції, низка пострілів пролунала на вулиці біля гаража для паркування наприкінці мітингу після параду перемоги.

На розміщеному в соціальних мережах відео, видно, як десятки поліцейських у формі, зі зброєю в руках, забігають до будівлі вокзалу, а десятки перехожих тікають у протилежному напрямку.

Спочатку поліція повідомила, що загинула одна людина, постраждали від 10 до 15 осіб. Згодом AP повідомило про 22 поранених внаслідок інциденту.

Усі присутні гравці, тренери і персонал команди "Канзас-Сіті Чіфс" були знайдені та поміщені у безпечне місце.

Представник лікарні "Дитяче милосердя Канзас-Сіті" повідомив, що до закладу звернулися близько десятка учасників мітингу, дев'ятеро з яких отримали вогнепальні поранення. Щонайменше п'ятеро поранених людей, були доставлені в університетську лікарню.

"Ми глибоко засмучені безглуздою стріляниною, що сталася сьогодні в Канзас-Сіті після святкування "Chiefs". Наші думки з жертвами і всіма, кого це торкнулося", - йдеться у заяві Національної футбольної ліги.

Юніон Стейшн, 109-річна будівля в стилі бохо-арт, яка колись слугувала головним залізничним вузлом США для пасажирських і вантажних перевезень, сьогодні є домом для музею і визначних пам'яток, а також терміналом для пасажирських перевезень Amtrak.

У неділю "Chiefs" в овертаймі перемогли "San Francisco 49ers" і виграли Суперкубок з рахунком 25:22.

Інциденти зі стріляниною в США

Днями невідомий влаштував стрілянину в метро Нью-Йорка. Внаслідок інциденту одна людина загинула і ще п'ятеро зазнали поранень.

Наприкінці жовтня минулого року у США сталася масова стрілянина в місті Льюістон, штат Мен. Загинули понад 20 людей.

Також у червні в штаті Вірджинія озброєний чоловік вчинив стрілянину. Загинуло двоє людей, ще п'ятеро отримали поранення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.