ua en ru

Кабмін призначив Умєрову ще трьох заступників

Кабмін призначив Умєрову ще трьох заступників Фото: голова Міноборони України Рустем Умєров отримав ще трьох заступників (Віталій Носач, РБК-Україна)

Уряд України призначив нових заступників міністра оборони. Таке розпорядження було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 5 жовтня.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал уряду України.

Так уряд вирішив призначити ще трьох заступників голови Міноборони.

Як йдеться в заяві, на своєму засіданні 5 жовтня Кабмін ухвалив розпорядження про призначення:

  • Гаврилюка Івана Юрійовича заступником Міністра оборони України
  • Гайдера Станіслава Мечеславовича заступником Міністра оборони України
  • Кліменкова Дмитра Олеговича заступником Міністра оборони України.

Що відомо про нових заступників глави Міноборони

Іван Гаврилюк - заступник міністра з питань військово-технічної політики. Генерал-лейтенант, був начальником Головного управління логістики, заступником начальника Генерального штабу ЗСУ.

У квітні-серпні 2022 року був головою робочої групи України в координаційному центрі по наданню допомоги у Німеччині, раніше – радник Командувача сил логістики ЗСУ та керівник головного управління логістики – заступник Начальника генерального штабу ЗСУ.

Станіслав Гайдер став заступником міністра з питань інституційного розвитку.

Був керівником цифрової трансформації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Перед тим займався стратегічним плануванням Агенції за методологією цілей та ключових результатів (OKRs) де було переналаштовано ключові бізнес-процеси. Під його управлінням запущено Антикорупційний портал України, Реєстр корупціонерів, Єдиний портал повідомлень викривачів корупції та ін.

Дмитро Кліменков - заступник міністра з питань закупівель.

Раніше він працював комерційним директором АТ "Укртрансгаз". За час роботи йому вдалося на понад 50% перевиконати план з закачування газу до підземних сховищ та на 15% збільшити кількість клієнтів-нерезидентів. До цього працював Першим заступником голови ФДМУ, директором з інфраструктури та логістики МАУ та керівником крупних проектів в шведській компанії Еріксон.

Що цьому передувало?

5 вересня Верховна Рада звільнила Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Після цього йому на зміну прийшов колишній глава Фонду держмайна Рустем Умєров.

Вже 18 вересня уряд також звільнив майже всіх заступників міністра оборони України. Мова йде про:

  • Володимира Гаврилова;
  • Ростислава Замлинського;
  • Ганну Маляр;
  • Дениса Шарапова.

Крім того, було звільнено:

  • Андрія Шевченка з посади заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції;
  • Віталія Дейнегу з посади заступника міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
  • Костянтина Ващенка з посади державного секретаря Міністерства оборони України.

Нагадаємо, перед цим Кабмін приймав рішення про призначення трьох заступників голови Міноборони 27 вересня. Тоді ними стали Юрій Джигир, Наталія Калмикова та Катерина Чорногоренко.