ua en ru

Як зробити ідеальну пінку для капучино вдома: простий спосіб від шеф-кухаря

Як зробити ідеальну пінку для капучино вдома: простий спосіб від шеф-кухаря Шеф-кухар поділився способом зробити ідеальну пінку для капучино вдома (фото: Freepik)

Навіть без професійної кавомашини можна насолоджуватися справжнім капучино. Дізнайтеся, як правильно збивати молоко та створювати щільну, кремову пінку вдома.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.

Як приготувати капучино з пінкою

За словами експерта, достатньо взяти трішки молока та збовтати його в закритій банці до появи піни. Після цього стабілізуйте піну 30 сек в мікрохвильовці.

Важливо, що молоко має бути тепле. 30 секунд має бути достатньо для розігріву 80-100 г молока. Якщо у вас більше молока, то довше тримайте в мікрохвильовці.

Після цього трішки розбовтайте піну для зменшення великих бульбашок і наливайте поверх кави. Виходить справжній капучино, як з кав'ярні.

Найкраще молоко для капучино

Для капучино найважливіше молоко, яке добре спінюється і при цьому підкреслює смак кави.

Класичне коров’яче молоко

Однак, важлива жирність:

  • жирність 3-4% - оптимальна для кремової мікропіни та солодкого смаку
  • менше 2% - пінка буде менш стійкою і об’ємною
  • більше 4-5% - пінка щільна, але може бути важчою і жирнішою

Рослинні альтернативи

Вівсяне молоко - найкраща рослинна альтернатива, яка добре спінюється, солодке та без гіркоти.

Мигдальне або соєве - піна може бути менш стійкою, іноді з осадом. Тому краще обирати спеціальні бариста-версії.

Тоді як кокосове молоко підійде не всім через аромат, але виходить пухка стійка пінка.

Важливо використовувати свіже холодне молоко (не довше 3-4 днів після відкриття).