Як вибрати корисний хліб у магазині: поради нутриціолога
Як вибрати в супермаркеті корисний хліб (фото: Freepik )
Хліб часто піддають критиці через дієтичні міфи, але правильно дібраний продукт може стати цінним джерелом енергії та поживних речовин.
Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла нутриціологиня Катерина Крупкіна.
Як вибрати корисний хліб
Експертка радить уважно читати склад продукту.
"Перше, на що я раджу звертати увагу, щоб на першому місці стояло або цільнозернове борошно, або обдирне борошно, або борошно другого сорту. Це борошно зберігає у своєму складі клітковину та вітаміни групи B", - каже вона.
Такий хліб працює як складний вуглевод: дає повільну енергію, не викликає стрибків цукру та довше забезпечує відчуття насичення.
Крупкіна також радить звертати увагу на відсутність цукру або щоб він стояв на останніх позиціях у складі. Чим коротший склад, тим продукт менш оброблений, без барвників і стабілізаторів.
"Але я в цьому нічого поганого не бачу, якщо ми маємо різноманітний раціон. А якщо їсти хліб на сніданок, обід і вечерю, то так. Завжди питання в кількості стоїть", - підсумовує експертка.
Вас може зацікавити:
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.