ua en ru

Іран будує безпілотний авіаносець із переобладнаного торгового судна, - ЗМІ

Іран будує безпілотний авіаносець із переобладнаного торгового судна, - ЗМІ Фото: Іран будує безпілотний авіаносець із переобладнаного торгового судна (globalsecurity.org)

У сухому доку біля входу до Перської затоки Військово-морські сили Ірану перетворюють колишній торговий контейнеровоз на корабель для перевезення безпілотників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на USNI News.

Згідно із супутниковими знімками та фотографіями з відкритих джерел, опублікованих співавтором USNI News Саттоном, військово-морський корабель Корпусу вартових Ісламської революції "Шахід Махдаві" - колишній контейнеровоз під прапором Ірану переобладнується у військовий корабель для перевезення гелікоптерів і дронів на Іранському суднобудівному та офшорному промисловому комплексі у Бандар-Аббасі поблизу Ормузької протоки.

Іран будує безпілотний авіаносець із переобладнаного торгового судна, - ЗМІ

Зазначається, що "Шахід Махдаві" перебуває в сухому доці щонайменше з травня, і з того часу переробляється з торговому судну на військове.

На нових фотографіях видно, як палубу торговельного судна зняли перед установкою надводного пускового апарату.

Саттон зазначив, що переобладнання додає велику консольну кабіну екіпажу з лівого борту. Проте наразі незрозуміло, чи буде також додано звис до правого борту.

"Той факт, що надбудова охоплює оригінальну палубу, означає, що традиційна компоновка авіаносця неможлива. Ракурси на доданій кабіні також не традиційні. Можливо, це натякає на польотну палубу, що проходить від лівого до правого борту перед надбудовою", - вважає Саттон.

При цьому іранські ЗМІ повідомляли, що корабель використовується для зберігання безпілотників, щоб збільшити можливості країни для нанесення дальнього удару.