Ідеальні груші в сиропі за 15 хвилин: домашній рецепт, який перевершує магазинні
Фото: Як приготувати груші в сиропі (zhyttia.com.ua)
Цей рецепт передають із покоління в покоління. Груші виходять ароматними, щільними й солодкими, а головне те, що чудово зберігаються всю зиму без стерилізації.
Як приготувати груші за 15 хвилин, розповідає РБК-Україна з посиланням на публікацію в Консервація та Кулінарія в Telegram.
Інгредієнти (на 1 кг груш):
- груші - 1 кг
- цукор - 150 г
- лимонна кислота - ¼ ч. л.
- вода - за потребою
Покроковий рецепт приготування:
- Очистіть груші від шкірки, видаліть серцевину. Наріжте половинками або четвертинками.
- Викладіть підготовлені фрукти у стерильні банки.
- Залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
- Злийте воду — вона стане основою для сиропу.
- Додайте у воду цукор і лимонну кислоту, доведіть до кипіння.
- Залийте груші гарячим сиропом до верху.
- Закатайте банки кришками та залиште остигати догори дном.
Після охолодження груші стають щільними, насичуються сиропом і зберігають форму. Їх можна подавати до чаю, використовувати в десертах, випічці чи як самостійну солодку страву.
"Бабусин секрет - груші в сиропі, смак яких не повторить жоден магазин! Без стерилізації, швидко та завжди ідеально зберігаються", - сказано в описі до рецепту.