ua en ru

Ідеальні груші в сиропі за 15 хвилин: домашній рецепт, який перевершує магазинні

Ідеальні груші в сиропі за 15 хвилин: домашній рецепт, який перевершує магазинні Фото: Як приготувати груші в сиропі (zhyttia.com.ua)

Цей рецепт передають із покоління в покоління. Груші виходять ароматними, щільними й солодкими, а головне те, що чудово зберігаються всю зиму без стерилізації.

Як приготувати груші за 15 хвилин, розповідає РБК-Україна з посиланням на публікацію в Консервація та Кулінарія в Telegram.

Інгредієнти (на 1 кг груш):

  • груші - 1 кг
  • цукор - 150 г
  • лимонна кислота - ¼ ч. л.
  • вода - за потребою

Покроковий рецепт приготування:

  • Очистіть груші від шкірки, видаліть серцевину. Наріжте половинками або четвертинками.
  • Викладіть підготовлені фрукти у стерильні банки.
  • Залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
  • Злийте воду — вона стане основою для сиропу.
  • Додайте у воду цукор і лимонну кислоту, доведіть до кипіння.
  • Залийте груші гарячим сиропом до верху.
  • Закатайте банки кришками та залиште остигати догори дном.

Після охолодження груші стають щільними, насичуються сиропом і зберігають форму. Їх можна подавати до чаю, використовувати в десертах, випічці чи як самостійну солодку страву.

"Бабусин секрет - груші в сиропі, смак яких не повторить жоден магазин! Без стерилізації, швидко та завжди ідеально зберігаються", - сказано в описі до рецепту.