ua en ru

Краще, ніж у магазині: проста шоколадна паста, яку готують тисячі українців

Краще, ніж у магазині: проста шоколадна паста, яку готують тисячі українців Фото: Як приготувати шоколадну пасту вдома (Консервація та Кулінарія)

Домашня шоколадна паста стала новим хітом у соцмережах, користувачі готують її для дітей і стверджують, що вона значно смачніша та корисніша за магазинні аналоги. Без консервантів, пальмової олії та зайвого цукру, натомість ніжна текстура, натуральний шоколадний смак і лише 5 базових інгредієнтів.

Як приготувати таку шоколадну пасту, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис в Консервація та Кулінарія.

Інгредієнти

  • 1 склянка молока (250 мл)
  • 3 ст. л. какао
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. борошна
  • 70-80 г вершкового масла

Додатково за бажанням:

  • тертий шоколад
  • мелені горіхи (лісові, мигдаль, волоські)

Як приготувати пасту

У каструльку влийте молоко, додайте цукор, какао та борошно. Поставте на плиту та постійно перемішуйте вінчиком, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння, проваріть 1 хвилину, поки маса загусне. Зніміть з вогню і дайте охолонути приблизно 20 хвилин.

Додайте вершкове масло шматочками й перемішайте. Паста стане блискучою та гладкою. За бажанням натріть чверть плитки шоколаду, він розтопиться і зробить смак більш насиченим.

Перекладіть у чисту банку. Після охолодження маса повністю загусне.

Батьки зізнаються, що намазують її на тости, млинці або печиво, а діти з’їдають так швидко, що баночки не вистачає надовго.