Трендове яблучне печиво з сиром: ароматний десерт, який підкорює з першого шматочка
Фото: Рецепт трендового печива (Скриншот)
Цього сезону кулінарні блогери активно діляться рецептом, який став справжнім хітом. Це яблучне печиво з кисломлочним сиром. Воно поєднує ніжність домашнього сиру, аромат кориці та соковитість яблук.
Як його приготувати, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис у "Зошиті рецептів" на Facebook.
Інгредієнти
Для приготування знадобляться звичайні продукти, які є майже в кожному холодильнику:
- 400 г кисломолочного сиру,
- 100 г цукру,
- пакетик ванільного цукру,
- 2 яйця,
- 100 г розтопленого масла,
- дрібка солі,
- 3 яблука,
- 10 г розпушувача і приблизно 400 г борошна.
- Для обкачування суміш цукру з корицею.
Покроковий рецепт приготування
- У мисці змішайте сир, яйця, звичайний і ванільний цукор, а також розтоплене масло. Перемішайте до однорідної консистенції.
- Додайте нарізані кубиками яблука, трішки солі, просіяне борошно та розпушувач. Тісто має бути м’яким і трохи липким — це нормально.
- Мокрими руками сформуйте кульки, обкачайте їх у суміші цукру з корицею й викладіть на деко, застелене пергаментом. Злегка притисніть кожну кульку рукою.
- Випікайте при температурі 180°C близько 45 хвилин, доки печиво не стане рум’яним.
Під час випікання по кухні розходиться аромат кориці та яблук, який створює справжню атмосферу домашнього затишку. Печиво виходить ніжним усередині, трохи розсипчастим зовні й чудово поєднується з чаєм або кавою.
Щоб додати особливого смаку, можна покласти у тісто щіпку мускатного горіха або жменьку родзинок. А якщо хочете зробити десерт більш дієтичним, то частину борошна замініть вівсяними пластівцями.
Це яблучне сирне печиво не лише смачне, а й корисне, завдяки вмісту білка із сиру та вітамінів із яблук. Ідеальний варіант для сніданку, перекусу чи домашнього чаювання.