ua en ru

Як зробити цукати з гарбуза: смачно, просто і без консервантів

Як зробити цукати з гарбуза: смачно, просто і без консервантів Фото: Як приготувати цукати з гарбуза (Консервація та кулінарія)

Осінь - ідеальний час для експериментів із гарбузом. Його можна не лише запікати чи додавати до каші, а й перетворити на ароматні домашні цукати, які чудово замінюють магазинні солодощі.

Рецептом приготування смаколика ділиться РБК-Україна з посиланням на допис Консервація та Кулінарія в Telegram.

Як приготувати цукати з гарбуза

  • 1 кг очищеного гарбуза;
  • 500 г цукру;
  • 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.

Покроковий рецепт приготування

Наріжте гарбуз невеликими брусочками товщиною 5-7 мм. Засипте цукром і залиште на 3-4 години, щоб пустив сік. Якщо рідини замало, то додайте трохи води.

Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин на середньому вогні. Зніміть з плити й дайте настоятися 3-4 години. Таку процедуру повторіть тричі. Саме цей цикл варіння й настоювання дозволяє отримати прозорі, м’які та ароматні шматочки, які не кришаться після висихання.

Після третього разу злийте сироп через друшляк. Розкладіть шматочки гарбуза на решітку або деко й сушіть при температурі 65–90°C: у сушарці -приблизно добу, у духовці - 3–4 години.

Домашні цукати краще за магазинні

Отримані цукати мають насичений колір, ніжний смак і легку цитрусову нотку. Їх можна їсти як самостійну солодку закуску або додавати до чаю, випічки, каш чи мюслів.

На відміну від магазинних цукерок, ці цукати не містять консервантів чи ароматизаторів. А головне це те, що вони готуються буквально з трьох простих інгредієнтів.

Зберігати ласощі можна в герметичній банці чи контейнері до кількох місяців і щоразу насолоджуватись справжнім смаком осені.