Запечене м’ясо з ароматною глазур’ю стає фаворитом-зимового меню. Простий рецепт дозволяє отримати соковиту страву з насиченим смаком, яку легко приготувати навіть у будній день.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Катерини Процишиної.
Інгредієнти:
Для глазурі необхідно:
Спосіб приготування
Мʼясо очистіть від зайвого жиру, розігрійте духовкою до 160°C. Зробіть на поверхні шинки неглибокі надрізи
Встроміть гвоздику, перець горошком та часник у перетини надрізів. Це дасть аромат і красивий вигляд.
Покладіть шинку у форму, додайте лавровий лист та влийте 150-200 мл води. Накрийте фольгою та запікай 1,5-2 години.
Для глазурі у сотейнику змішайте рepsi, мед, коричневий цукор, гірчицю, соєвий соус, цедру та сік апельсина корицю та імбир. Варіть на середньому вогні 10-15 хв, поки рідина не випарується і не стане густою, блискучою глазур’ю.
Вийміть мʼясо з духовки і зніміть фольгу. Щедро змастіть глазур’ю. Постав ще у духовку при 190°C на 20 хв, кожні 5 хвилин підмащуючи новим шаром глазурі для карамельної скоринки.
Вас може зацікавити: