ua en ru

Глава Пентагону ухилився від питання про далекобійні ракети для України

Глава Пентагону ухилився від питання про далекобійні ракети для України Фото: глава Пентагону Ллойд Остін (Getty Images)

Глава Пентагону Ллойд Остін ухилився від відповіді на питання про ситуацію з передачею Україні далекобійних ракет. Він змінив фокус на тему протиповітряної оборони нашої держави.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу Пентагону Ллойда Остіна на брифінгу після засідання "Рамштайну".

Остіна попросили прокоментувати ситуацію з передачею Україні далекобійних ракет.

"Я не буду давати конкретну оцінку їхнього запиту. Вони просять про те, що вважають за необхідне. Але ми повинні задовольнити зараз найважливіші потреби України", - сказав він.

Остін зазначив, що ще декілька місяців тому Україна говорила про необхідність покращення протиповітряної оборони. Він зазначив, що союзники намагаються з цим допомогти.

За його словами, Україна отримала певну кількість ППО, але ще багато чого треба зробити.

"На сьогоднішній зустрічі я закликав союзників і партнерів "копнути глибше" й передати всі засоби ППО, які вони можуть передати, на тлі настання зимової кампанії у війні в Україні", - додав голова Пентагону.

Далекобійні ракети для України

Ще з минулої осені Україна закликає США про передачі далекобійних ракет ATACMS.

При цьому останнім часом в медіа все частіше з'являються повідомлення про те, що питання надання Україні ATACMS нібито зійшло з мертвої точки. Зокрема, 16 вересня сенатори-республіканці у листі до президента США Джо Байдена закликали його негайно передати Україні далекобійні ракети.

При цьому в Білому домі обережні із заявами. Там стверджують, що ще тривають дискусії щодо того, чи відправляти Україні ракети великої дальності. Тож поки рішення ще не прийнято.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.