ua en ru

В Євпаторії пролунали вибухи, росіяни заявили про атаку безпілотників

В Євпаторії пролунали вибухи, росіяни заявили про атаку безпілотників Фото: в тимчасово окупованій Євпаторії пролунали вибухи (GettyImages)

У тимчасово окупованому Криму, в Євпаторії пролунали вибухи сьогодні вночі 14 вересня. Росіяни кажуть про атаку дронів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Кримський вітер.

Місцеві мешканці повідомляють, що під Євпаторію прилетіти безпілотні літальні апарати. Вони стверджують, що дрони ймовірно влучили в російську установку ППО.

"Під Євпаторію прилетіли безпілотники, працює ППО, чути вибухи. Безпілотники продовжують летіти", - йдеться у повідомленні.

Опубліковано перші фото наслідків вибухів у Євпаторії:

Жителі Євпаторії повідомляють, що вибухи сталися, ймовірно, в районі Заозерного. Додають, що від вибухової хвилі в місті у багатьох "будинки ходили ходуном". Опублікували й відео "прильоту":

За даними Суспільне, вибух в Криму пролунав у районі села Уютне. По вулицях їздять машини швидкої допомоги та рятувальників. Стверджується, що в районі, де чули "бавовну", розміщена військова частина №85683.

У Шойгу кажуть про "відбиту атаку"

Зокрема, в Міноборони РФ вже відзвітували, що буцімто збили 11 безпілотників над Кримом

Нібито всі вони "були збиті" над Євпаторією, де вночі лунала гучна "бавовна".

В ЗСУ заявили про роботу по ворожих цілях

Речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк, коментуючи вибухи в Євпаторії в ефірі телемарафону, повідомила, що Сили оборони працюють по ворожих цілях.

"Зосередження військових об’єктів, наявність поруч аеродрому − все це говорить про те, що робота здійснюється абсолютно планова. Цілі законні, цілі військові, бавовна квітне", - заявила Гуменюк.

Вибухи в Криму

Останні місяці в Криму дедалі частішають вибухи. Інколи це стосується ударів по російському флоту, інколи це атаки дронів по півострову чи "бавовна" на Кримському мосту.

В ніч на 13 вересня в Севастополі пролунали кілька потужних вибухів. Пізніше стало відомо про пожежу у Південній бухті на території Севастопольського морського заводу (Севморзавод). Було пошкоджено російські дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінськ".

За даними Sky News, для масштабного удару по штабу Чорноморського флоту Росії в окупованому Криму Україна застосувала британські крилаті ракети Storm Shadow.