Вʼялені помідори - це не лише делікатес, а й зручний спосіб зберегти врожай. Їх можна приготувати без духовки, отримавши насичений смак і натуральну консервацію без зайвих зусиль.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Карпатські шкварки".
Інгредієнти для 2 банки по 330 мл:
Спосіб приготування:
Виберіть м'ясисті помідори, помийте їх та витріть насухо. Розріжте кожен помідор навпіл і видаліть хвостик. Розкладіть половинки на решітки зрізом догори.
Посоліть, посипте сушеним часником та італійськими травами. Сушіть помідори в сушарці при температурі 55-60 градусів приблизно 10-12 годин.
Перевіряйте їх готовність, вони мають бути гнучкими, але без вологи. Після сушіння підготуйте чисті та стерилізовані баночки.
Додайте до кожної баночки гілочку свіжої петрушки, по 1 ч.л суміші перців, цукру та винного оцту. Щільно укладіть в'ялені помідори. Підігрійте олію до 70 градусів і залийте нею помідори. Одразу закрийте стерилізованими кришками.
Вас може зацікавити: