Багато хто вважає темний шоколад корисною альтернативою молочному через вищий вміст какао. Однак відомий дієтолог Пабло Охеда стверджує, що за етикеткою може ховатися більше цукру, ніж здається.
Що ви можете не знати про чорний шоколад, розповідає РБК-Україна з посиланням на експерта в мережі X.
"Він (шоколад) здається здоровим, але це замаскований цукор. Ви читаєте «темний шоколад» і думаєте: більше какао, менше цукру, отже, корисніше. Але чи ви впевнені?" - запитує експерт.
За його словами, достатньо прочитати склад, щоб виявити обман.
"Якщо перший інгредієнт у списку - це цукор, то це не темний шоколад, а просто пофарбований у коричневий колір цукор", - повідомив експерт.
Дієтолог також застерігає від інших добавок, які псують суть продукту.
"Він містить багато дешевих рослинних жирів, молочних продуктів, яких там не має бути, ароматизаторів та добавок, що мають мало спільного з чистим какао", - додав він.
Навіть найдорожчий шоколад, який подається як предмет розкоші, може входити до цієї категорії.
"Навіть ті цукерки з Дубаю в золотій обгортці потрапляють сюди. Розкіш зовні, але шкідливий рецепт усередині", - зазначає він.
Рекомендація Охеди проста: щоб шоколад вважався справді корисним, він повинен містити щонайменше 85% какао.
Крім того, у його складі не повинно бути:
В іншому випадку, за словами дієтолога, споживач стає жертвою так званого "темного маркетингу" - комерційної стратегії, що використовує темний колір продукту та його вишуканий імідж для створення хибного враження про користь.
Вас може зацікавити