ua en ru

У деяких районах Херсона перебої з електрикою та мобільним зв'язком через обстріли РФ

У деяких районах Херсона перебої з електрикою та мобільним зв'язком через обстріли РФ Фото: у деяких районах Херсона перебої з електрикою та мобільним зв'язком через обстріли РФ (Getty Images)

Внаслідок російських обстрілів у деяких районах Херсона спостерігаються перебої з електрикою та мобільним зв'язком

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram начальника Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка.

"Наразі у деяких районах Херсона є перебої з електрикою та мобільним зв'язком", - написав Мрочко.

Він також повідомив, що за минулу добу російські війська 36 разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади та використали для цього 154 снаряди.

"Вкотре громада була атакована дронами. Також вівся вогонь з РСЗВ з тимчасово окупованого лівого берега. Били по житлових кварталах міста Херсона", - додав начальник МВА.

Ураження зафіксовані в Херсоні, Садовому, Антонівці, Комишанах, Зеленівці та Наддніпрянському.

Внаслідок російських ворожих обстрілів за минулу добу семеро людей зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Як повідомили в Міненерго, внаслідок масованого ворожого обстрілу в Херсоні знеструмлено 93,7 тисяч споживачів, всього в місті без електропостачання - 98,4 тисячі клієнтів.

Також постраждав сусідній населений пункт, де відключено 1,7 тисячі абонентів. В області без напруги 46 населених пунктів - 28,2 тисячі точок обліку.

За інформацією глави Харківської ОВА Олександра Прокудіна, через вчорашні російські обстріли сильно постраждала енергетична інфраструктура Херсона. Без електропостачання залишаються 70% абонентів.

Енергетики вже працюють. Зараз визначають ступінь пошкодження, після - негайно стають до аварійно-відновлювальних робіт.

"Поки що назвати терміни їх завершення складно. Однак фахівці роблять все можливе й неможливе, аби скоріше відновити світло", - зазначив Прокудін.

Атаки РФ по Херсону

Оскільки росіяни контролюють лівий берег Херсона, то вони продовжують обстрілювати місто з артилерії та керованих авіаційних бомб.

Вчора російські війська вдарили евакуаційним потягом у Херсоні. Поранено кількох співробітників УЗ, пошкоджено вокзал та рухомий склад. Детальніше про атаку - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Увечері 26 грудня стало і відомо про трьох поранених мирних жителів під час обстрілу Херсона. Один із них у тяжкому стані.