ua en ru

Держдеп США та фонд Маршалла засновують партнерство з відновлення міст України

Держдеп США та фонд Маршалла засновують партнерство з відновлення міст України Фото: держдеп США та фонд Маршалла засновують партнерство з відновлення міст України (Getty Images)

У середу, 6 березня, державний департамент США спільно з Німецьким фондом Маршалла анонсували створення Партнерства міст України (UCP) з метою сталого відновлення інфраструктури. Нове державно-приватне партнерство допоможе українцям перепроєктувати та відбудувати стійкі, інклюзивні та міцні міста.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт Державного департаменту США.

До проєкту вони планують залучати ключових зацікавлених сторін, технічних експертів та фінансових партнерів до проекту, використовуючи ресурси та винахідливість компаній, приватних підприємств, неурядових організацій та фондів.

Виконуючи функції Секретаріату, фонд Маршалла розроблятиме нові трансатлантичні партнерства, програми та альянси між європейськими та американськими організаціями, щоб допомогти у реконструкції принаймні трьох українських міст. Фонд допоможе розширити перспективи нового покоління українських міських чиновників, містобудівників, архітекторів, інженерів та будівельних команд, щоб вони могли ефективно відновлювати, використовуючи екологічні методи.

Крім того, Німецький фонд співпрацюватиме з урядом України, ЄС та державами-членами, багатосторонніми банками розвитку та двосторонніми донорами, аби допомогти українським містам знайти ресурси для відновлення. Планується, що ініціатива буде офіційно представлена у червні на Конференції з відновлення України в Берліні та завершиться, коли міста будуть готові розпочати роботу.