Соковиті котлети по-київськи: рецепт, що завжди вдається
Рецепт смачних котлет по-київськи (фото: кадр з відео)
Котлета по-київськи - класична українська страва. Вона поєднує ніжне м’ясо з насиченим смаком масла та легко стане головною стравою будь-якого обіду чи вечері.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.
Рецепт котлети по-київськи з картоплею
Інгредієнти:
- кріп - 30 г
- масло - 250 г
- часник - 3 зубчики
- сіль перець - до смаку
- олія - 1 л
- курячий фарш - 600 г
- яйця - 3 шт.
- панірувальні сухарі - 200 г
- борошно - 50 г
- картопля - 300 г
- вершки - 50 г
Спосіб приготування
Спочатку наріжте кріп. В миску до кропу додайте 200 г вершкового масла, натертий часник, спеції та ретельно перемішайте.
На харчову плівку викладіть масу і загорніть, як на фото. Покладіть в морозилку на 15 хв.
Приготування котлети по-київськи (фото: кадр з відео)
Почистіть картоплю та поставте варитись. В сковорідку влийте 1 л олії для розігрівання. Духовку розігрійте до 180 градусів.
До фаршу додайте спеції та перемішайте. Руки змочіть у воді і формуйте 4 кульки з фаршу. Заморожене масло наріжте невеликими частинами.
В кульку фаршу покладіть масло і сформуйте котлету. Обваляйте переш у борошні, далі у збитому яйці та у панірувальних сухарях. Етап з яйцем та сухарями варто повторити двічі.
Приготування смачної котлети по-київськи (фото: кадр з відео)
Далі обсмажте у сковорідці до золотистої скоринки. Після цього викладіть на деко, застелене пергаментом і відправте у духовку на 10 хв.
Відварену картоплю доведіть до стану пюре і додайте вершкове масло і вершки.
Рецепт смачної котлети по-київськи (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Найкращий варіант протизапальної вечері, яка готується за 30 хвилин
- Рецепт найсмачнішої осінньої закуски з перцю
- Запечені роли можна легко приготувати вдома без складних інгредієнтів