ua en ru

Соковиті котлети по-київськи: рецепт, що завжди вдається

Соковиті котлети по-київськи: рецепт, що завжди вдається Рецепт смачних котлет по-київськи (фото: кадр з відео)

Котлета по-київськи - класична українська страва. Вона поєднує ніжне м’ясо з насиченим смаком масла та легко стане головною стравою будь-якого обіду чи вечері.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.

Рецепт котлети по-київськи з картоплею

Інгредієнти:

  • кріп - 30 г
  • масло - 250 г
  • часник - 3 зубчики
  • сіль перець - до смаку
  • олія - 1 л
  • курячий фарш - 600 г
  • яйця - 3 шт.
  • панірувальні сухарі - 200 г
  • борошно - 50 г
  • картопля - 300 г
  • вершки - 50 г

Спосіб приготування

Спочатку наріжте кріп. В миску до кропу додайте 200 г вершкового масла, натертий часник, спеції та ретельно перемішайте.

На харчову плівку викладіть масу і загорніть, як на фото. Покладіть в морозилку на 15 хв.

Соковиті котлети по-київськи: рецепт, що завжди вдаєтьсяПриготування котлети по-київськи (фото: кадр з відео)

Почистіть картоплю та поставте варитись. В сковорідку влийте 1 л олії для розігрівання. Духовку розігрійте до 180 градусів.

До фаршу додайте спеції та перемішайте. Руки змочіть у воді і формуйте 4 кульки з фаршу. Заморожене масло наріжте невеликими частинами.

В кульку фаршу покладіть масло і сформуйте котлету. Обваляйте переш у борошні, далі у збитому яйці та у панірувальних сухарях. Етап з яйцем та сухарями варто повторити двічі.

Соковиті котлети по-київськи: рецепт, що завжди вдаєтьсяПриготування смачної котлети по-київськи (фото: кадр з відео)

Далі обсмажте у сковорідці до золотистої скоринки. Після цього викладіть на деко, застелене пергаментом і відправте у духовку на 10 хв.

Відварену картоплю доведіть до стану пюре і додайте вершкове масло і вершки.

Соковиті котлети по-київськи: рецепт, що завжди вдаєтьсяРецепт смачної котлети по-київськи (фото: кадр з відео)