ua en ru

Чи зустрінуться Байден із Зеленським найближчим часом: що кажуть Кулеба та Блінкен

Чи зустрінуться Байден із Зеленським найближчим часом: що кажуть Кулеба та Блінкен Фото: держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна та США можуть найближчим часом підписати угоду про гарантії безпеки. Це відбудеться під час зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена.

Про це у відповідь на запитання кореспондента РБК-Україна під час прес-конференції заявили міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний секретар США Ентоні Блінкен.

Кореспондент поцікавився в українського та американського чиновників, на якому рівні будуть представлені США на саміті миру, і чи можлива зустріч Байдена та Зеленського найближчим часом для підписання угоди про гарантії безпеки.

Участь США у саміті миру

Блінкен наголосив, що його країна підтримує проведення саміту миру, і у Вашингтоні впевнені в успіху ініціативи.

"Ми будемо там представлені. Поки що ми нічого не можемо оголосити. Можемо сказати, що працюємо для того, щоб цей саміт пройшов успішно. Це дуже важлива місія, і ми хочемо, щоб вона досягла своїх результатів глобально", - розповів держсекретар.

Можлива зустріч Байдена та Зеленського

Як зазначив глава Держдепу, підписати угоду про гарантії Україна і США можуть у найближчі тижні. Також він підтвердив, що документ підпишуть лідери двох країн.

У свою чергу Кулеба зазначив, що конкретні дати візитів іноземних чиновників в Україну або українських чиновників за кордон не оголошуються зі зрозумілих причин.

"Але між президентом Зеленським та президентом Байденом встановився довірливий діалог. І я впевнений, що у них буде можливість предметно проговорити всі питання та підписати цю угоду (про гарантії безпеки - ред.)", - додав український міністр.