ua en ru

Через Україну та "Північні потоки". МЗС Росії викликало посла США

Через Україну та "Північні потоки". МЗС Росії викликало посла США Фото: російське МЗС вручило послу США ноту протесту (Getty Images)

Посла США в Росії Лінн Трейсі викликали у Міністерство закордонних справ РФ і вручили ноту протесту через допомогу США Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву російського МЗС.

Росія звинувачує США у військовій допомозі Україні. При цьому МЗС заявляє, що передана зброя, як і американські громадяни в Україні, "є законною метою" для Росії.

"У переданій послу ноті протесту наголошується, що накачування ЗСУ озброєннями, а також передача цілевказівок для завдання ударів по об'єктах російської військової та цивільної інфраструктури наочно доводять неспроможність і брехливість тверджень американської сторони, що США не є стороною конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Росія чекає від США "пояснень" щодо вибухів на "Північних потоках" і хоче, аби Вашингтон "не заважав об'єктивному розслідуванню".

Нагадаємо, сьогодні під час свого звернення до Федеральних зборів російський диктатор Володимир Путін знову вдався до ядерних погроз та заявив, що Росія призупиняє участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння.

Крім того, він пригрозив "розширити війну", якщо міжнародні партнери передадуть Україні далекобійну зброю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.