ua en ru

У Бразилії нафтовий гігант посилив безпеку на заводах після погроз

У Бразилії нафтовий гігант посилив безпеку на заводах після погроз Фото: У Бразилії нафтовий гігант посилив безпеку на заводах після погроз (

Бразильський нафтовий гігант Petroleo посилив заходи безпеки на своїх НПЗ після погроз щодо активів, у тому числі найбільшого паливного заводу країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами джерел агентства в компанії, погрози було виявлено розвідувальним підрозділом Petrobras, який відстежував повідомлення в соціальних мережах прихильників президента Бразилії Жаїра Болсонару.

Державна компанія заявила в неділю ввечері, що всі її активи та нафтопереробні заводи працюють у звичайному режимі.

"Petrobras вживає всіх необхідних превентивних захисних заходів у рамках стандартної процедури", - йдеться в заяві.

Загрози Petrobras надходили на нафтопереробні заводи у штатах Сан-Паулу, Ріо-де-Жанейро та Парана. Petrobras має тисячу співробітників приватної служби безпеки та працює з поліцією штату.

Міністр шахт та енергетики Бразилії Олександр Сільвейра заявив, що постачання палива до Бразилії працюватимуть у звичайному режимі, як і нафтопереробні заводи країни.

"Крім спостереження за статусом протестів у цих структурах ми зберігаємо пильність і в координації з іншими міністерствами та штатами для забезпечення постачання", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 8 січня прихильники ультраправого експрезидента Бразилії Жаїра Болсонара увірвалися до Конгресу. Поліція застосувала сльозогінний газ, намагаючись відтіснити демонстрантів.

Внаслідок заворушень було затримано понад 400 осіб.

1 січня Лула да Сілва втретє став президентом Бразилії. Під час інавгурації поліція затримала чоловіка, який хотів проникнути до будівлі з ножем та вибуховим пристроєм.

Крім того, ми писали, що команда Лули да Сілви подала до суду на колишнього президента Жаїра Болсонара.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.