ua en ru

Бажаний гість. Зеленський може приїхати до Ізраїлю в будь-який час, - посол

Бажаний гість. Зеленський може приїхати до Ізраїлю в будь-який час, - посол Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський може приїхати до Ізраїлю з візитом у будь-який час. Проте наразі дата візиту не призначена.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на посла Ізраїлю в Україні Михайла Бродського в інтерв'ю виданню Ynet.

У нього запитали, чи правда, що Ізраїль сказав Зеленському після початку нападу ХАМАС, що це не найкращий час його для візиту в країну.

Посол заявив, що це неправда, тому що Україна не подавала офіційного запиту щодо візиту.

"В Україну були надіслані повідомлення про те, що він (Зеленський - ред.) може приїхати до Ізраїлю в будь-який час, і я думаю, що він скоро приїде. Дата ще не призначена, але він бажаний гість в Ізраїлі, і я вірю, що візит відбудеться", - сказав Бродський.

Можливий візит Зеленського до Ізраїлю

Зазначимо, що після того, як 7 жовтня терористи ХАМАС напали на Ізраїль, президент України попросив розглянути можливість візиту до країни, щоб висловити свою солідарність.

Після цього деякі ЗМІ писали про відмову українському лідеру у візиті, оскільки це нібито "невчасно".

Проте міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Зеленському не відмовляли у візиті до Ізраїлю. Його попередили, що для такої поїздки доведеться зачекати. Голова МЗС зазначив, що візит, напевно, відбудеться після погодження термінів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.