ua en ru

Байден завтра попросить Конгрес про додаткове фінансування на допомогу Україні

Байден завтра попросить Конгрес про додаткове фінансування на допомогу Україні Фото: президент США Джо Байден (Getty Images)

Американський президент Джо Байден завтра, 10 серпня, подасть Конгресу США свій запит на додаткову допомогу Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на американське видання Politico.

Очікується, що завтра адміністрація Байдена оприлюднить свій запит на мільярди доларів додаткового фінансування для зброї та іншої допомоги Україні.

За даними анонімних джерел видання, цей запит на екстрене фінансування також включатиме допомогу Тайваню та гроші для поповнення готівки для допомоги постраждалим від стихійних лих, хоча остаточні повноваження щодо конкретних коштів, які запитуються, належить Управлінню бюджету Білого дому.

Що передувало

Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що в Білому домі почали розподіляти кошти для допомоги Україні в розмірі 6,2 мільярда доларів, які були виявлені через бухгалтерську помилку Пентагону.

Також журналісти з посиланням на неназваних американських чиновників писали, що влада США вже почала працювати над новим запитом для Конгресу про додаткове фінансування військової допомоги Україні.

Варто зауважити, що, за інформацією Держдепу, США вже цього тижня оголосять про новий пакет військової допомоги для України.

Пізніше у Пентагоні розповіли, скільки коштів ще передбачено на допомогу Україні

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.