Бариста пояснив, чому ваш домашній айс-лате - просто водяниста кава
Фото: Головні помилки при приготуванні кави (Freepik)
У спекотний день немає нічого кращого за склянку холодного айс-лате. Але чомусь вдома він часто виходить не таким, як у улюбленій кав'ярні, то водянистим, то нерівномірно солодким, то просто несмачним.
Як зробити вашу каву ідеальною, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Власник кав'ярні та популярний TikTok-блогер Джош запевняє, що справа не в дорогих зернах чи особливому молоці. Вся річ у двох поширених помилках у самому процесі приготування, яких припускається майже кожен.
Помилка №1 при приготуванні кави
"Вони беруть склянку, наповнюють її льодом, а потім ллють гаряче еспресо прямо на нього", - пояснює він.
Що відбувається, коли гаряча рідина зустрічається з льодом? Правильно, лід миттєво тане і перетворюється на воду, роблячи вашу каву розбавленою і слабкою.
Помилка №2
Ще одна поширена помилка - додавати підсолоджувачі (сиропи, соуси чи мед) у вже готовий холодний напій. За словами Джоша, у холодному молоці вони просто не розчиняються належним чином.
"Вони залишаються густим згустком на дні або плавають у рідині", - каже експерт.
В результаті кожен ваш ковток - це лотерея: або ви п'єте приторно-солодкий сироп, або просто гіркувате водянисте кавове молоко.
Ідеальний айс-лате вдома
Щоб отримати ідеально збалансований напій, який смакуватиме однаково з кожним ковтком, дотримуйтесь цієї простої послідовності.
Підготуйте склянку з льодом і просто поставте її поруч. Вона чекатиме свого часу.
Візьміть jrhtve ємність. Це може бути інша чашка, пітчер або шейкер.
Налийте підсолоджувач на дно. Спочатку додайте ваш улюблений сироп, соус, мед або цукор саме в цю окрему ємність.
Влийте гаряче еспресо до сиропу. Гаряча кава миттєво розчинить підсолоджувач, і їхні смаки ідеально поєднаються. Ретельно перемішайте.
Додайте молоко. Тепер влийте холодне молоко до суміші еспресо та сиропу. Не в склянку з льодом! Молоко охолодить еспресо, і ця суміш уже не розтопить лід так швидко.
З'єднайте все разом. Тільки тепер перелийте готову кавово-молочну суміш у склянку з льодом.
Не зупиняйтесь на попередньому кроці. Візьміть напій зі склянки і перелийте його назад у порожню ємність, а потім знову у склянку. Цей простий рух ідеально змішає всі шари, і ви отримаєте ідеально збалансований, насичений та смачний айс-лате.
Вас може зацікавити:
- Який напій корисніший - чорний чай чи кава
- Чи можна пити каву на голодний шлунок
- Скільки кави можна пити на день