ua en ru

Арештований гелікоптер Жеваго передали українським військовим

Арештований гелікоптер Жеваго передали українським військовим Фото: арештований гелікоптер Жеваго передали українським військовим (dbr.gov.ua)

Заарештований гелікоптер колишнього нардепа та акціонера банку АТ "Банк "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго передали в одній з бойових частин ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що гелікоптер арештували у межах розслідування кримінального провадження ДБР у березні 2023 року.

Гелікоптер належав підконтрольній колишньому депутату юридичній особі. Жеваго використовував його в особистих цілях під час перебування в України.

Наразі за рішенням військового командування було здійснено примусове відчуження гелікоптера для забезпечення виконання бойових завдань однією з частин.

Справа Жеваго

У 2019 році Жеваго повідомили про підозру через можливу розтрату 113 млн доларів банку "Фінанси та кредит". Його також оголошували у розшук в Україні, а за два роки - у міжнародний розшук Інтерполу.

Наприкінці грудня 2022 року за запитом ДБР французькі правоохоронці затримали Жеваго в одному з готелів Куршевелю. Суд Франції розглядав питання його екстрадиції в Україну.

Окрім того, Київський госпсуд за позовом Фонду гарантування вкладів вирішив заарештувати активи власника банку "Фінанси та Кредит". Мова йде про відшкодування збитків банку на 46 млрд гривень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.