Яблука та апельсини входять до списку найпопулярніших фруктів у світі. Обидва фрукти зміцнюють імунітет, але користь для здоров’я вони приносять по-різному.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Loseit.
За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), одне середнє яблуко містить близько 122 калорій, тоді як в апельсині - близько 77 калорій.
Яблуко дає кілька десятків калорій більше, ніж апельсин, при цьому яблуко має більше вуглеводів та цукрів, а також трохи більше клітковини. Апельсин містить більше вітаміну С на порцію, ніж яблуко
Також яблука мають вищий вміст цукрів, що може бути корисно для швидкого поповнення енергії. Обидва фрукти багаті на клітковину, що сприяє нормалізації травлення. Апельсини є відмінним джерелом вітаміну C, що підтримує імунну систему.
За даними Obesity medicine, вживання продуктів, багатих на клітковину, може допомогти у втраті ваги, оскільки ця поживна речовина допомагає відчувати ситість.
Продукти з високим вмістом клітковини також допомагають травленню та підтримують здоровий кишечник, що може сприяти здоровому метаболізму.
Середнє яблуко містить 4 грами (г) клітковини, тоді як апельсин - близько 3 г. Яблуко забезпечить приблизно 12-14% добової норми клітковини, тоді як апельсин 9-11 відсотків.
Обидва фрукти можуть допомогти досягти щоденної мети щодо клітковини та забезпечити корисні для кишечника переваги, що сприяють контролю ваги.
Апельсини та яблука містять вітаміни та мінерали, які допомагають підтримувати загальний стан здоров'я. Обидва є добрими джерелами калію та вітаміну С, а апельсини також містять певну кількість кальцію та фолієвої кислоти.
Апельсини містять:
Тоді як у яблуках є:
За даними MedlinePlus, яблука та апельсини також є хорошими джерелами антиоксидантів, які можуть допомогти знизити ризик певних захворювань.
Вас може зацікавити: